Naše pokračovanie v ázijskej Malajzii

V kalendári máme dnes 24.1. a za nami sú ďalšie dni v Ázii. Ako som sľúbil v poslednej reportáži v krátkosti prinášam aj info k druhým pretekom z nedele. Vlastne ani som si nie istý, že sa dá hovoriť o plnohodnotných pretekoch, nakoľko celé poobedie bolo poznačené prívalmi vody v podobe miestnych dažďov. A viete si predstaviť ako to vyzerá v tejto oblasti keď už naozaj prší.

Pôvodne naplánovaný štart na 16:00 bol po pol hodine odložený na neurčito a všetky autá boli vrátené späť do svojich boxov. Autá vrátane chalanov na štarte boli totálne premočení. Ťažko povedať či na okruhu v Sepangu bol niekto, kto by mal na sebe niečo suché. Následne po asi ďaľšom 30 minútovom čakaní bol oznámený štart. A tak sme sa opät všetci vybrali na štartovací rošt, kde nás nečakalo nič iné ako dážd. Traťovým komisárom to však neprekážalo a na semafóroch sa objavila zelená a pretekári vyštartovali. Martin sa opäť dostal po štarte o pár miest dopredu a krúžil niekde okolo 6 miesta. Boohužiaľ asi 4 kolá pred koncom mal kolíziu pri ktorej "trafil" jazdca z miestneho Viperu. Pokazené resp. ohnuté zavesenie kolesa mu neumožnilo naďalej plnohodnotne závodiť a tak z toho bolo výsledné 8 miesto. Dovolím si však povedať, že tak úspešný víkend žiaden slovenský tím v TCR nemal a môžeme byť maximálne spokojní.

Po pretekoch sme v v pondelok pripravili nevyhnutné veci na aute, nachystali na blížiaci sa víkend a dopriali sme si aj trochu relaxu. Dnes sa opätovne vraciame na orkruh a pokračujeme v prípravách na sobotu, ktorá bude naozaj veľmi náročná. Od tréningov, cez kvalifikácie až po samotné preteky, a to všetko v jednom dni... Drže nám palec a samozrejme nezabudnite sledovať naše sociálne siete. Prinesieme veľa zaujímavostí.