Neuveriteľný sen v ázijskej Malajzii

Úvod sezóny ako z nepredstaviteľného sna... Takto jednoducho by sa dal charakterizovať začiatok sezóny 2019, ktorý Brutal Fish Racing Team odštartoval v ďalekej Malajzii. Ale poďme postupne od začiatku. Ako ste určite sledovali na našom Instagrame alebo Facebooku, BFRT sa chystal už nejaký čas do Malajzie na miestne preteky TCR, ktoré sú súčasťou TCR Asia.

Po prílete na miesto sme ptorebovali ktrátky čas aklimatizáciu a časový posun ktorý je 7 hodín. Myslím, že všetci v tíme boli plní očakávania začiatku sezóny a tak nálada v tíme bola super. Prvé voľné preteky na spoznanie trate taktiež ukázali, že by sme nemuseli hrať „druhé husle“ vo vynikajúcej konkurencii, ktorá sa tu zišla. Mimochodom zúčastnil sa aj Rob Huff alebo Luca Engstler, ktorí patria k top jazdcom na celom svete. Martin zajazdil naozaj dobre, počasie sa držalo a aj napriek rýchlym búrkam, ktoré tu nie su nič nezvyčajné bolo všetko ok a časy okolo 5 miesta boli vynikajúce.

Následne po porade s Andym sa chalani pokúsili mierne pozmeniť nastavenie auta a štýl jazdy. Ďaľšie jazdy boli približne rovnaké ale bolo vidieť, že to nebolo to ideálne, čo by sa očakávalo. Zmiešané pocity vystriedalo očakávanie z prvej kvalifikácie v piatok večer. Martin dokazál z auta dostať naozaj veľký výkon a spolu s jeho jazdou to stačilo na výborné 5. miesto v hlavnej časti kavlifikácie. Druhá časť kvalifikácie bola už len nadstavba a konečné 9. miesto bolo dobrým výsledkom do nedeľných pretekov.

Je nedeľa ráno a prichádzame na okruh Sepang v Kuala Lumpur kde sú na programe 2 preteky. Jeden doobedný a jeden následne o 16ej poobede. Auto aj Martin boli OK, a tak sa 5 minút pred 12:00 vybral na štartovací rošt. Po zelených svetlách sa začal plniť ten nepredstaviteľný sen, ktorý som uvádzal v úvode článku. Martin vyštartoval dokonale a ihneď po prvej zákrute sa z 9. pozície prepracoval na 5. miesto.. Preteky boli veľmi rýchle a časy, ktoré sa jazdili boli vynikajúce. Po niekoľkých kolách sa Martin dostal dokonca na 4. a neskôr na 3 miesto, kde bol na dostrel dvojici Engstler Huff ale za chrbtom mal domáceho súpera na Seate, ktorý sa chcel ukázať pred svojimi. Celý tím sme boli pred TV v boxe a pozerali ako „prikovaní“. Prišlo aj k viacerým súbojom či obranným alebo útočným, na trať vyšla aj SC ale po opätovnom spustení pretekov Martin ukázal, že už dávno sa nemá čo voziť len na chvoste štartového pola. Svojím výkonom naozaj všetkým ukázal, že je plnohodnotným jazdcom aj v porovnaní s ostatnými továrenskými jazdcami či už z VW, Honda alebo Hyundai.

Po dojazde cez cieľovú čiaru vypukla neskutočná radosť na očiach všetkých členov tímu a radšej nebudem uvádzať to, čo sa hovorilo aj do vysielačky : ) O to väčšiu radosť mal Martin aj v momente, keď mu dobehol pod pódium zagratulovať aj jeho syn Matúš, ktorý je tu spoločne s nami. Krásne 3. miesto a teda prvé pódiové umiestnenie v sérii TCR máme za sebou a dáva nám to všetkým veľkú nádej a odhodlanie do budúcich pretekov či v Európe alebo kdekoľvek B.F.R.T. zavíta.

Krátku reportáž z druhého nedeľného preteku prinesieme čo najskôr. Ja len dopredu upozorním, že celé poobedie bolo poznačené monzúnovým dažďom a tak si určite viete predstaviť čo to znamenalo na trati.

Ďakujeme všetkým sponzorom a  fanúšikom za podporu a sledujte nás aj naďalej.