Derniéra v Barcelone je za nami

Je nedeľné popoludnie a Brutal Fish Racing Team má za sebou posledné preteky v sezóne 2018 v sérii TCR Europe. Circiuit de Barcelona - Catalunya bol poslednou zastávkou sezóny. Okruh historicky známy, technický náročný nakoľko aj veľké tímy F1 sem chodia na týždňové predsezónne testovania. Takmer 5 km jazdy, 16 zákrut a mnohé iné technické špeciality čakali na jazdcov v sérii TCR.

Na miesto sme prišli vo štvrtok a postupne začali chystať kompletné zázemie. Všetko prebiehalo tak ako malo, v tíme vládla dobrá nálada a boli sme všetci plní očakávania či Martin zopakuje dobré výsledky z talianskej Monzy. Piatkové popoludnie patrilo voľným tréningom. Dovtedy sme pripravili všetko potrebné, Peter s Erikom doladili posledné detaily na aute, Martin a Andy si spolu prešli jednotlivé špecifikácie okruhu. Dva tréningy po 30 minút Martin odrkútil v plnom tempe, neboli žiadne technické problémy a z trénigov sme mali všetci dobrý pocit.

Na Martinovi bolo vidieť ako veľmi chce ukázať že aj on patrí k štartovému polu, a že už prešiel ten čas kedy sa "vozil" na chvoste. Sobotná kvalifikácia a poobedný pretek boli tou najlepšou variantou ako to ukázať aj konkurenčným jazdcom z ostatných tímov. Bohužiaľ kvalifikácia neprebehla až tak úplne podľa plánu a výlety mimo trať znamenali až 13. radu na štartovacom rošte v pretekoch. Mimochodom na trať sa v Barcelone postavilo 30 automobilov čo znamenalo naozaj vysokú konkurenciu. Martin sa oprávnene hneval sám na seba a uvedomoval si veci, ktoré musí zlepšiť a kde sa stala chyba. Do pretekov išiel s čistou hlavou a "netlačil až tak na pílu". Samozrejme na plyn tlačil najviac ako vedel :) a našťastie to vyšlo presne tak ako sme si želali. V pretekoch nenastala žiadna technická ani jazdecká chyba a skvelá jazda znamenala pre nás vylepšenie o 10 miest. Prvý pretek tak Martin skončil na 17. mieste a myslím, že už nebolo pochýb, že svoje miesto na štarte si naozaj zaslúži.

Race 2 bol naplánovaný až na nedeľné poobedie, preto sme všetci mali dostatok času na regeneráciu a oddych, ale samozrejme aj na technickú prípravu a koncentráciu sa na preteky. Nedeľa pomaly ubiehala, čas 15:40 na hodinkách znamenal Pit Lane Open a tak aj posledné preteky v tejto sezóne. Všetci ale hlavne Martin sme si to chceli užiť a opäť mať dobrý pocit z vykonanej práce. Počasie bolo rovnako ako v sobotu dokonalé a teplota na štartovacom rošte stúpala každou minútou. Martin začal veľmi dobre, predviedol vynikajúci štart a zaradil sa k prvej skupinke jazdcov, ktorú uzatváral. Zároveň sa však na neho tlačili aj ostatní jazdci zo zadu a musel svoju pozíciu jednak obraňovať ale taktiež sa snažiť aj predbiehať jazdcov pred ním. Preteky boli do istej miery poznačené výjazdom SC, čím sa tempo trochu znížilo ale zároveň tak bolo viac dramatických momentov na trati po opustení SC z trate. Martin sa stále držal svojej skupiny pred ním a taktiež držal na dištanc aj ostatných pretekárov za ním. Spokojne tak dokrúžil na 19. mieste čo pri takej konkurencii, ako sa v Barcelone zišla znamenalo vynikajúci výsledok. Gratulujeme!!!

Tak a máme to za sebou. Sezóna 2018 TCR Europe Series je tak definitívne ukončená. Prvé dojmy po posledných pretekoch boli veľmi pozitívne a plné očakávaní do budúcna a ďaľších sezón. Martin sa definitívne zaradil medzi "jazdcov TCR" a má tu svoje pevné miesto. Dovoľte mi poďakovať sa všetkým členom B.F.R.T. počnúc jazdcami Martinovi a Michalovi, rovnako tak aj technickému riaditeľovi Andymu a nemôžeme zabudnúť ani na Petra s Erikom. Vám všetkým patrí veľká vďaka za skvelú prácu počas celej sezóny. Top ľuďia a Top tím!!!  Vďaka patrí samozrejme aj naším sponzorom a reklamným partnerom za ich podporu a pomoc. Ďakujeme Vám.

PS - sledujte náš instagram, už o niekoľko dní máme pre Vás novinku, ktorá Vám vyrazí dych :)