TCR Europe pokračuje v talianskej MONZE

“Tak a máme za sebou prvý deň v talianskej Monze. Dnes boli na okruhu v programe voľné tréningy číslo 1 a 2. Počasie vyšlo na výbornú a na okruhu sa teplota vyšplhala takmer na 30-ku. V tomto letnom dni sa Martin na pravé poludnie posadil do auta na prvý tréning. Auto aj nálada v tíme boli naladené “dokonale” a k tomu sa pridal aj Martin svojím výkonom. Odjazidl plných 30 minút a jeho časy tomu zodpovedali. Trať mal už najazdenú z predchádzajúceho testovania a tak sa s ňou nemusel zoznamovať dlho… Prvý tréning tak dopadol naozaj dobre a s časom 2:01:693 sme boli maximálne spokojní.

Druhý tréning o pár hodín neskôr, v rovnako horúcom počasí bol úplne odlišný. Jazda bola ovplyvnená okolnosťami na trati. Žltých vlajok počas predpísaných 30 minút bolo na trati viac ako dosť a tak sme sa nedokázali ani poriadne zahriať. Bohužial nás neobyšla ani malá porucha na aute s ktoru sme strávili niekoľko minút v boxoch. Po krátkej oprave sme dokázali dostať auto naspäť na trať ale dobrý výsledok z prvého tréningu sa nepodarilo vylepšiť.

Každopádne 28 áut na štarte pred zajtrajšou kvalifikáciou a pretekmi predpovedá slušné závody. Auto musíme ešte ráno “doladiť” na ostrý štart kalifikácie kde sa bude rozhodovať o pozícii na rošte v prvom preteku. Tak držte palce a budeme Vás informovať čo najskôr…