OMV MaxxMotion Veľká cena SR

Počas predposledného augustového víkendu, v dňoch 18. -19.8.2018 sa uskutočnilo v Orechovej Potôni podujatie cestných automobilov, ktoré na našom území patrí k vrcholom motoristickej sezóny. Preteky OMV MaxxMotion Veľkej ceny SR prinesli to najlepšie zo Slovenska a strednej Európy. Pretekmi nabitý víkend vrátane kráľovskej triedy GT3 a nového šampionátu GT4. Deviata Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU priniesla divákom množstvo zábavy na trati aj v zákulisí. O hlavné trofeje a body do národných šampionátov, do Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ) a do ESET V4 CUPu sa pobilo až 77 jazdcov v šprintoch rôznych divízií, vrátane formulovej a 22 tímov v sobotňajších dvojhodinových vytrvalostných pretekoch.

A teraz prejdime k samotnému priebehu a výsledkom tímu BRUTAL FISH RACING TEAM. Tím reprezentoval náš pretekár Martin Ryba spolu s Michalom Malíčkom. Martin Ryba dosiahol krásne tretie miesto v pretekoch TCR Endurance, kde mu v poslednej zákrute ušiel na strieborný pohár Gabor Kismarty-Lechner, prvenstvo si odniesol Csaba Tóth.

V bohatom závodnom programe nechýbali ani cestné vozidlá TCR, v ktorých sa o víťazstvo pobili Milovan Vesnič a Václav Nimč jr. K tomuto duu sa neskôr pridal i domáci pilot Martin Ryba a v záverečných kilometroch atakoval striebornú priečku. Bohužiaľ, ale i tak pekné štvrté miesto potešilo tím B.F.R.T.

Nimč jr. uviedol: „S výsledkem jsem určitě spokojen, druhé místo je krásné. Konečně jsem si pěkně zazávodil i s Vesničem a jezdili jsme srovnatelné časy. Bohužel mi ke konci odcházely pneumatiky, takže jsem nakonec absolvoval krásný souboj s Martinem Rybou a v závěru jsme jeli nárazník na nárazník,“   (http://www.eset-v4.com/duel-vesnic-vs-nimc-mel-sladkou-tecku-pro-oba-zavodniky/#)