Úspešná premiéra v sérii WTCR

Uplynulý víkend na Slovakia Ringu patril rýchlym kolesám a silným motorom. Ako sme už uviedli v novinkách pred nejakým časom, B.F.R.T. sa zúčastnil premiérovo na podujatí svetovej série FIA WTCR Race of Slovakia 2018. Výsledkami ani reprezentáciou tímu sa nemáme za čo hanbiť a urobili sme významný prvý krok do svetovej triedy automobilizmu. Poďme však pekne postupne…

V piatok boli na programe prvé voľné tréningy a zoznámenie sa s traťou. Keďže náš Andy trať veľmi dobre pozná, boli sme v menšej výhode. Nanešťastie však FIA pred pretekmi upravila podmienky BOP a všetkým automobilom značky VW priložila do “kufra” 60kg závažia a my ako držitelia wild card sme dostali ďaľších 20kg. Znamenalo to pre naše auto spolu 80kg váhy, ktorú musel nosiť Andy v aute.

Naše skúsenosti s traťou sa prejavili takmer okamžite, avšak práve spomínaná váha spôsobila všetkým VW-agenom značné znevýhodnenie oproti konkurencii. Huff, Bennani a náš Andy sa zaradili na koniec štartového pola a tak mali plné ruky práce, aby dokázali udržať kontakt s ostatnými.

V sobotu sme absolvovali kvalifikáciu a ostrý štart pretekov číslo 1.,podvečer preteky číslo 2. Scenár bol takmer rovnaký. Váha auta robila svoje a všetky Golfy jazdili na konci štartového pola. Na našu radosť bol Andy aspoň jediný z nich, ktorý dokázal večerné preteky dokončiť na tomto aute, nakoľko ostatní jazdci VW-agenov mali technické poruchy a závod nedokončili. A tak nám neostalo nič iné ako sa poriadne pripraviť na nedeľu a veriť v malý zázrak :). Na štart sme sa postavili plný očakávania, či sa niečo zmení a naše prianie bolo aj vypočuté. Nedeľné preteky boli poznačené mnohými kolíziami a zdemolovaním viacerých automobilov. Safety Car tak neutralizovala preteky ihneď v druhom či treťom kole a na trati vialo mnoho žltých vlajok. Nielen vďaka tomu sa však  B.F.R.T. posúval v štartovom poli čoraz bližšie k bodovanej 10-ke. Dve kolá pred koncom sme jazdili na 13. priečke a pred sebou sme mali druhého slovenského zástupcu M. Homolu. Na trati sa tak schyľovalo k slovenskému súboju. Andy robil čo mohol a snažil sa dostať z auta čo to dalo, avšak Homola si svoje umiestnenie udržal a tak sme skončili na výbornom 13. mieste. Pre nováčika v tejto sérii pretekov je dané miesto vynikajúci výsledok a na našich tvárach to vyčarilo konečne úsmev a spokojnosť z dobre vykonanej práce.

Zároveň nám ešte dovoľte poďakovať všetkým partnerom, ktorý nás podporili a umožnili nám tento pretek absolvovať, nakoľko bez ich podpory by to umožné nebolo.

Krátke video zo závodu:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=mkXwUSYZsO8

zdroj:FIA WTCR / Oscaro