Zbierame skúsenosti s TCR EUROPE

Sezónu máme už v plnom prúde a náš tím samozrejme zbiera skúsenosti kde sa dá. Stali sme sa súčasťou série TCR EUROPE kde by sme mali tento rok absolvovať niekoľko podujatí.

Pred pár dňami sme sa vrátili z belgického Circuit de Spa-Francorchapms. Ešte predtým sme na konci mája pretekali v holandskom Circuit Zandvoort.

Z oboch podujatí sme si odniesli predovšetkým skúsenosti. Keďže to boli pre nás úplne nové trate, na ktorých sme nikdy predtým nejazdili, v oboch prípadoch sme potrebovali nejaký čas na ich spoznanie. V Holandsku ale aj Belgicku sa jedná o technickú trať kde každá chyba stojí jazdca spomalenie, niekoľko miest na štartovacom rošte alebo samozrejme aj výlet mimo trate. Prejazd slávnou pasážou Eau Rouge nenechá chladným asi nikoho a náš cieľ bol hlavne nájsť ideálnu „stopu“ na trati. Predovšetkým druhý pretek v Zandvoorte a prvý v Spa boli podľa našich predstáv. Auto aj tím fungovali tak ako mali a Martin „Fish“ Ryba si to užíval na trati. Nechceme hovoriť o spokojnosti s výsledkami, na to máme ešte chvíľu čas. Ale aj napriek tomu, že sa jazdci s autami a vlastne aj celým tímom ešte len spoznávajú, všetci sme mali pocit, že ideme tou správnou cestou...