Brutalfish Racing team odštartuje so 4 autami na finále TCR EUROPE

BrutalFirsh racing team nasadí historicky najväčší počet vozidiel na posledný víkend TCR EUROPE 12-13 októbra. Všetky 4 vozidlá, ktoré jediný slovenský team v TCR EUROPE privezie na prekrásny okruh v talianskej Monze budú HONDA CIVIC Type R TCR.

Spolu s Martinom Rybom a Danielom Lloydom, ktorí pravidelne súťažia vo farbách BFRT, odštartujú dvaja jazdci s bohatými skúsenosťami s Hondou Civic TCR a to Paul IP a Josh Burdon.

Paul je zakladateľom a šéfom tímu KCMG, ktorý je účastníkom WTCR, TCR Malajzia, TCR Japan a Super Taikyu, kde súťažia rovnako s Hondou Civic TCR. Paul zavodí za svoj team z Hong Kongu v tento rok vo všetkých TCR seriách okrem WTCR a Josh, profi jazdec teamu KCMG - účastník Intercontinental GT Challenge, má tiež skúsenosti s Hondou a to z vytrvalostných pretekov Super Taikyu.

Zatiaľ čo 3 autá odštartujú v klasickom bojovom sfarbení BrutalFish, oranžová- čierna, štvrté auto bude mať klasické Honda bojové farby, teda zelenú a bielu, na oslavu domáceho závodu výrobcu športvých áut Honda a partnera Brutalfis racing teamu JAS MOTORSPORT.

Keďže sídlo a výroba JAS MOTORSPORT je vzdialená len niekoľko kilometrov od okruhu v Monze, tak sa Brutalfish touto cestou rozhodlo ukázať aké skvelé vzťahy si s JAS dokázali v priebehu tejto sezóny vybudovať.

Martin Ryba: ,,S Paulom sme sa spoznali počas tohtoročnej TCR MALAJZIA serie v Januári. Hneď sme si sadli a počas našich celonočných “debát” sme prišli na nápad, že spravíme výmenu. Paul pôjde pretek TCR EUROPE v Monze vo farbách Brutalfishu a ja si vyberiem jedno z podujatí TCR v Ázii, a odštartujem vo farbách KCMG. Takže prvá časť našej dohody sa stane skutočnosťou budúci víkend v Monze. No a len pred 2-3 týždňami prišiel Paul s myšlienkou nasadiť ešte jedno auto, a posadiť doň super rýchleho jazdca Josha Burdona."

Paul Ip: ,,Som veľmi rád, že náš nápad z Januára sa stáva skutočnosťou. Veľmi sa teším, že budem štartovať za Brutalfish v Monze, na poslednom preteku TCR EUROPE. Šampionát je veľmi ťažký a úroveň jazdcov je naozaj na veľmi vysokej úrovni, tak sám som zvedavý, ako sa mi podarí v tejto konkurencii obstáť. Bude super stráviť víkend s Martinom, Brutalfish racing a s JAS Motosport.“

Josh Burdon: ,,Chcel by som sa poďakovať Paulovi a Brutalfish racing team za túto skvelú možnosť pretekať v rámci TCR EUROPE na úžasnom okruhu v Monze. Auto poznám veľmi dobre, takže už sa neviem dočkať pretekov a celého víkendu.“